Jeg taler muligens for døve, men tør påstå at statistikk er både viktig og spennende. Det vil si, det kan være spennende – når det presenteres på den riktige måten. “Den riktige måten” er imidlertid ikke lett tilgjengelig. I årevis har jeg sittet med Excel og PowerPoint og forsøkt å gjøre det beste ut av mine presentasjoner.

I fjor dukket imidlertid den svenske professoren, Hans Rosling, opp på Skavlan. Han pratet med glødende engasjement om verdens fattigdomsutvikling, godt illustrert ved hjelp av Duplo-klosser. I etterkant fant jeg ut at han har lagt sin sjel i å utvikle et dataprogram (Gapminder) som formidler statistikk på en banebrytende og underholdende måte.

XXX

Tror du meg ikke, ta en titt på dette foredraget:

Har du lyst til å prøve deg, kan jeg overrekke deg en gledelig nyhet: Programmet er tilgjengelig gratis, via Google Docs.