Noe stort er på gang i norsk psykologi. Førstkommende lørdag (18. januar) får alle psykologiinteresserte et splitter nytt og gratis nettsted å gå til. Det skal bli et nettsted for alle med interesse for psykologi – enten du er fagperson eller bare en nysgjerrig og person.

Psykologlunsj – podcasten jeg lager sammen med Jonas Vaag og Tommy Mangerud – flytter også til dette nettstedet. Det gleder Jonas seg såpass mye til at han snekret sammen en video for å hamre inn budskapet.

Jonas, Tommy og jeg får for øvrig vår egen spalte på det nye nettstedet. Jeg blir førstemann ut med en sak om hva som gikk galt i sosialpsykologien. Ja, og jeg sitter også i en jury som skal dele ut en psykologipris. Den kan du lese mer om i pressemeldingen under.

Pressemelding fra Psykologisk.no

Lørdag 18. januar åpner Psykologisk.no, et gratis nettsted for psykologi-interesserte. Nettstedet kårer samtidig årets nyvinning i norsk psykologi.

Psykologisk.no skal dyrke nysgjerrigheten om mennesket og psykologi. Nettstedet drives av fagfolk og satser på kunnskapsdeling. Blant bidragsyterne er nobelprisvinner Daniel Kahneman og den amerikanske psykologen Roy Bameister, en av verdens fremste forskere på viljestyrke og selvkontroll.

Over 70 av landets mest anerkjente fagfolk i psykologi er knyttet til det nye nettstedet, blant annet psykiateren Finn Skårderud og rettspsykolog Pål Grøndahl.

Se oversikten her: http://psykologisk.no/faglige-medarbeidere/

Pål Johan Karlsen (38) fra Bodø går inn som ansvarlig redaktør, etter over seks år som redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. Han er fast bidragsyter i A-magasinet og har utgitt fagbøker og skjønnlitteratur. Han har doktorgrad i psykologi fra Universitetet i Oslo og er tilknyttet Institutt for psykologi ved Norges arktiske universitet.

– Psykologisk.no tar mål av seg å fylle et tomrom i norsk psykologi, sier Karlsen. – Til nå har det ikke eksistert et generelt tidsskrift som favner bredden av faget.

– Vi skal ikke bare drive fagformidling, vi skal også publisere ny forskning. Så vidt vi kan skjønne blir vi det første Open Access-tidsskriftet i generell psykologi i Norden. Det innebærer at forskningen er åpent tilgjengelig og gratis for leserne. Med det håper vi å være med på å demystifisere hva forskning er for noe.

Det nye nettstedet lanseres i samarbeid med Psykologiforbundet, en ny interesseforening for fagpersoner i psykologi. Psykologiforbundet ble etablert i fjor og nærmer seg 10.000 følgere på Facebook.

– Ingenting slår det å introdusere noe helt nytt, noe som aldri har eksistert før, sier leder i Psykologiforbundet, Gøran Gundersen. – Lørdag lanserer vi Psykologisk.no og kårer Årets Nyvinning i norsk psykologi. Norsk psykologi vil aldri bli den samme igjen.

Juryen som har kåret årets nyvinning i norsk psykologi har bestått av Håvar Brendryen, forsker ved Senter for rus- og avhengighetsforskning ved Universitetet i Oslo; Fanny Duckert, dekan ved Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo; og selvstendig praktiserende psykolog Jan-Ole Hesselberg.