Ons 6. nov kl 10 blogger jeg live fra “Helse i utvikling 13″  på denne siden (se nederst). Det er en konferanse som tar for seg det O store prioriteringsspørsmålet.

Helsebudsjettet er ikke utømmelig og vi har ikke anledning til å gi alle optimal behandling alltid. Derfor faller det på politikere (gjennom lovgivning) og helsepersonell (i det daglige) å avgjøre hvem som skal få hjelp først, hvilken hjelp de skal få og hvem som må vente eller ikke få hjelp i det hele tatt. Det er en debatt som provoserer mange, men som vi er helt avhengige av å ta.

Prioriteringer i helsevesenet har opptatt meg lenge. Som leder for en poliklinikk var dette noe jeg måtte forholde meg til daglig og det interesserte meg såpass at det ble temaet i spesialistoppgaven min. For ikke lenge siden viet vi også en Psykologlunsj-episode til dette. Konferansen åpnes av vår ferske helse- og omsorgsminister Bent Høie kl 10.00 og fortsetter med dette spennende programmet.

Dette blir første gang jeg prøver meg på live blogging, så ikke forvent altfor høy standard. Har du spørsmål underveis, bruk kommentarfeltet under eller Twitter (send til @tankesmed og bruk hashtagen #hiu13.

For orden skyld: Jeg er ikke på noen måte tilknyttet arrangørene av konferansen (“Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten“) og blogger for egen regning.

_________________________________________________________

LIVE FRA HELSE I UTVIKLING 13