I påsken 2013 dukket denne kronikken i Aftenposten. Fysikkprofessor Moan og medisinprofessor Saugstad skriver at “vitenskapen åpner for gud” og går gjør etter min mening flere logiske feilslutninger. Lege Henrik Sahlin Pettersen og psykologspesialist Tommy Mangerud inviterte meg til å bli med på et svar. Det ble publisert på NRK Ytring 10.04.13 og skapte sterke reaksjoner. Både i kommentarfeltet under kronikken, på Twitter og (av alle steder) på Facebook-siden til Jens Brun-Pedersen. Vi var spesielt aktive sistnevnte sted. Verdt å ta en titt.

Så mye debatt ble det at vi ble invitert til Dagsnytt 18 for å debattere Saugstad og Moan (som begge er prominente figurer innen sine fag). Dessverre ønsket Dagsnytt 18 tilstedeværelse i studio i Oslo og det passet ikke for noen av oss. I stedet ble det biologiprofessor Kristian Gundersen som stilte. Debatten kan du se her.

Noen dager etter publiseringer kom dette svaret fra teolog Åste Dokka – et svar jeg fortsatt klør meg i hodet over. Som vanlig er, blir meninger som vi ikke har lagt i munnen vår. Det er vanskelig å svare for noe man verken har sagt eller mener.