Sett deg et behagelig sted du ikke blir forstyrret, ta på deg et headset, slapp av og ta en titt på denne rare videoen:

Kjente du noe? Kribling i hodet for eksempel? Noen kjenner nemlig det. En behagelig kribling som ofte starter på toppen av hodet og som sprer seg. Dette snodig fenomenet går under navnet autonom sensorisk meridiansk respons (ASMR) og var temaet for min faste spalte på Psykologisk.no i dag.

Les innlegget mitt om “Hjerneorgasmen” her

I arbeidet med “Typisk deg” med Petter Schjerven (TVNorge) snublet vi i redaksjonen over en jente som har ASMR og bestemte oss for å lage et innslag om det. Jeg dukker også opp i innslaget, og det er ikke bare fordi jeg er psykolog…

 

Oppdatert: Her er også et innslag fra 17.06 hvor jeg snakker om det med Hans Petter Jacobsen i P1+

Om ASMR på P1+