Okei, da er det omsider offentlig! Mandag 27. august, kl 21.30, starter “Folkeopplysningen” på NRK1.

Neppe noen stor nyhet for deg, men for meg har dette status som høytidsdag. Siden oktober i 2010 har jeg vært med på å lage en TV-serie som tar en nærmere titt på enkelte alternative behandlingsformer. Min rolle i programmet er å forklare om det er mulig å føle at en behandling virker, uten at det er selve behandlingen som er årsaken. Jeg kommer inn på rare fenomener som kognitiv dissonans, priming, confirmation bias, Forer-effekten og placebo. Det blir ikke bare prat, det blir eksperimenter også. Fete eksperiment som viser hvordan hjernen vår lurer oss alle sammen.

Fysiker og kjernekar Andreas Wahl (kjent fra Big Bang på NRK) er programleder.

Les mer om serien HER og sørg for at TV’n står på 27. aug. Følg meg på Twitter og Facebook.

Fysiker Andreas Wahl og psykolog Jan-Ole Hesselberg